English (United Kingdom)Ελληνικα

International Music Festival EVMLIA

serdar-image-of-the-day.jpg

Social Share

Press a button and share this page with your friends in your social media account.

Sponsor

FRIKTORIA Data Center Services
The "EVMELIA" International Music Festival website is sponsored and supported by FRIKTORIA Data Center Services

Home News, Press, Media 2013 Evmelia (II) Press Release - Sunday 21/04/2013 (Claude Bolling)
Press Release - Sunday 21/04/2013 (Claude Bolling)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.04.2013 στις 9:30 μ.μ. - Κύκλος «Νυκτερινές συναυλίες»: Αφιέρωμα στη μουσική τζαζ του Κλωντ Μπόουλλινγκ: Ντανίλο ντε Λούκα – Φλάουτο (Ιταλία), Μάρκο Καγιάτσα – Κιθάρα (Ιταλία), Μπάραν Σάϊ – Κοντραμπάσο (Τουρκία), Ελένη Νταφέκα – Πιάνο (Ελλάδα), Νίκος Χρονόπουλος – Ντραμς (Ελλάδα)

C. BOLLING:

Aπό το Κοντσέρτο για κλασσική Κιθάρα και τζαζ Πιάνο:

-Hispanic Dance

-Mexicaine

-Africaine

Από τη Σουίτα αρ. 2 για Φλάουτο και τζαζ Πιάνο Τρίο:

-Amoureuse

-Affectueuse

-Intime

Από τη Σουίτα «Picnic»:

-Madrigal

-Gaylancholic

-Canon

-Badine

O Ντανίλο ντε Λούκα πήρε το Δίπλωμά του από το Κονσερβατουάρ “San Pietro a Majella” της Νάπολης παίρνοντας εγκωμιαστικές κριτικές από εφημερίδες όπως “Il mondo della Musica” και “Suonare”, καθότι ήταν ένας από τους καλύτερους απόφοιτους εκείνης της χρονιάς. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από τη μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική, με ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φολκλορική ιταλική μουσική, τη τζαζ και την έθνικ. Εργάζεται επίσης ως καθηγητής φλάουτου. Το 2001 έπαιξε κομμάτια διαφόρων μουσικών πολιτισμών στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα “Buddhabar” της  RAI Radio3. Το 2006 έπαιξε για τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο. Ο Πιέτρο Γκαργκάνο (αρχισυντάκτης στην εφημερίδα “Il Mattino” της Νάπολης) του αφιέρωσε μια κριτική στη Νέα Εγκυκλοπαίδεια του Ναπολιτάνικου Τραγουδιού, αποκαλώντας τον έναν από τους καλύτερους μουσικούς της ναπολιτάνικης μουσικής. Κέρδισε διάφορα βραβεία και διακρίσεις και έπαιξε στην Ιταλία και το εξωτερικό. Αποφοίτησε επίσης ως μουσικοθεραπευτής σπό τη Μουσική Ακαδημία της Πεσκάρα.

O Μάρκο Καγιάτσα αποφοίτησε με έπαινο από το Κονσερβατουάρ “S. Pietro a Majella” της Νάπολης. Ως «ένας από τους καλύτερους μουσικούς που έπαιξαν ποτέ τις 5 Μπαγκατέλες για Κιθάρα του Ουίλλιαμ Ουώλτον, συμμετείχε το 2000 σε ντοκυμανταίρ που ήταν παραγωγή της Εταιρείας Ουώλτον, και το 2001 συμμετείχε επίσης σε συναυλία που διοργανώθηκε από την Ορχήστρα Φιλαρμόνια. Είναι νικητής πολλών διαγωνισμών και έχει πάρει πολλά πρώτα βραβεία. Μεταξύ αυτών: 1ο Βραβείο στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό μουσικής δωματίου "Valeria Martina", 1ο Βραβείο στον 9ο Διαγωνισμό μουσικής δωματίου "Euterpe", 1ο Βραβείο στον 11ο Διαγωνισμό "Città di Bacoli, 1ο Βραβείο στον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό Κιθάρας "Città di Ercolano", 1ο Βραβείο στον 13ο Διαγωνισμό κιθάρας «Περγκολέζι», 1ο Βραβείο στον 3ο Διαγωνισμό «Αγία Καικιλία» κ.α. Το παίξιμό του ενέπνευσε συνθέτες, οι οποίοι έγραψαν έργα γι’αυτόν. Ο Μάρκο Καγιάτσα παίζει με κιθάρες του κατασκευαστή Alessandro Marseglia καθώς και με μια κιθάρα κατασκευασμένη από τον πατέρα του.

Η Βολιώτισσα πιανίστα Ελένη Νταφέκα πήρε το Δίπλωμα Πιάνου από την τάξη του Ντίνου Μαστρογιάννη στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου το 1998. Συνέχισε σπουδές με υποτροφία στην Ακαδημία Λιστ της Βουδαπέστης με το Λάσλο Μπάρανιαϊ. Στη συνέχεια φοίτησε με πλήρη υποτροφία στο Κονσερβατουάρ του Σαν Φρανσίσκο, όπου πήρε τα σολιστικά Διπλώματα Bachelor και Master με καθηγητές τους Τζάστιν Μπλάσντεηλ και Σάρον Μαν. Συνέχισε για το σολιστικό Performer’s Diploma στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα (Μπλούμινγκτον) με τους διακεκριμένους καθηγητές Εβελίν Μπρανκάρ και Εμίλ Ναούμοφ. Παρακολούθησε master-classes με πολλούς διάσημους πιανίστες, όπως μεταξύ άλλων οι Λήον Φλάϊσερ, Γιέφιμ Μπρόνφμαν και Ρίτσαρντ Γκουντ. Απέσπασε το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Κοντσέρτου του Κονσερβατουάρ του Σαν Φρανσίσκο το 2002 και το 2ο Βραβείο στο Διαγωνισμό της Pacific Chamber Orchestra, με την οποία συνέπραξε ως σολίστ στο Θέατρο Herbst του Σαν Φρανσίσκο. Έπαιξε σε συναυλία gala στο Weil Recital Hall του Κάρνεγκι Χωλλ τα Νέας Υόρκης. Το 2010 έκανε το ντεμπούτο της ως σολίστ με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Baran Say γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1980 και άρχισε να παίζει κλασική κιθάρα σε ηλικία 10 ετών. Λόγω της λατρείας του για τη μουσική ροκ γρήγορα μεταπήδησε στην ηλεκτρική κιθάρα και έπαιζε σε σχολικά συγκροτήματα. Τελικά κατέληξε να παίζει ηλεκτρικό μπάσσο-κιθάρα. Στα 18 του η ανάγκη για νέους τρόπους μουσικής έκφρασης τον οδήγησε στη μουσική τζαζ. Μετά από ένα χρόνο αποφάσισε να κάνει καριέρα στη μουσική και μπήκε στο Κρατικό Κονσερβατουάρ της Βιέννης. Εκεί σπούδασε ηλεκτρικό και κλασικό μπάσο με τον Uli Langthaler. Άρχισε να παίζει σε διάφορα συγκροτήματα στη Βιέννη για μερικά χρόνια, ωσότου τελικά εγκαταστάθηκε στην Κων/πολη το 2004 και είναι ενεργό μέλος της τζαζ σκηνής της πόλης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους μουσικούς της τζαζ, όπως οι Kiesa Brown, İmer Demirer, Aşkın Arsunan, Volkan Öktem, Yahya Dai, Şenova Ülker, Kerem Görsev, Sibel Köse, Elvan Aracı, Emin Findikoglu, Gustav Lundgren, Pierre Blanchard, Bilal Karaman και Baki Duyarlar.

Ο Νίκος Χρονόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου (τάξη Χρήστου Λιάτσου). Έχει παίξει με διάφορες ορχήστρες, κι έχει κάνει διάφορες συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής, σύγχρονης, κλασικής, τζαζ και λάτιν μουσικής. Ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου, όπου συμμετείχε παίζοντας έργα Τσαϊκόφσκι, Βέμπερ, Στράους, Πράϊσνερ, Μητρόπουλου, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, καθώς επίσης και της Ορχήστρας «Εστουδιαντίνα» (παίζοντας παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική). Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Τα τελευταία δύο χρόνια σχημάτισε το Σύνολο Κρουστών «Δρυοκολάπτες» από παιδιά 6-14 ετών.

Developed by LiquidMinds | Powered by Friktoria.com | Valid XHTML | Valid CSS.