English (United Kingdom)Ελληνικα

International Music Festival EVMLIA

rustem-abyazov.jpg

Social Share

Press a button and share this page with your friends in your social media account.

Sponsor

FRIKTORIA Data Center Services
The "EVMELIA" International Music Festival website is sponsored and supported by FRIKTORIA Data Center Services

Home News, Press, Media 2014 Evmelia (III) Press release - Tuesday 08.04.2014
Press release - Tuesday 08.04.2014

 

Δύο από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Άντονιν Ντβόρζακ θα ακουστούν στην σημερινή συναυλία (8 Απριλίου) του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια» ΙΙΙ: το Κουαρτέτο Εγχόρδων σε Φα μειζ., έργο 96, γνωστό με την επωνυμία "Αμερικάνικο", και το Κουϊντέτο για Πιάνο και Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 2 σε Λα μειζ., έργο 81, B. 155. Στη συναυλία, η οποία φέρει τον τίτλο «Νύχτα τσέχικης μουσικής», θα παίξουν η Βελγίδα πιανίστα Κάτια Βίκμανς και το Κουαρτέτο Εγχόρδων “IL Belpaese» από το Νόβι Σαντ της Σερβίας. Ώρα έναρξης της συναυλίας: 8:15 το βράδυ. Η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη για το κοινό.

 

Το Φεστιβάλ «Ευμέλεια» διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στην Αγριά, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Ντίνο Μαστρογιάννη.

Κάτια Βίκμανς, Πιάνο (Βέλγιο)

Η Κάτια Βίκμανς, κόρη Βέλγου πατέρα Πολωνίδας μητέρας, πήρε τα πρώτα μαθήματα Πιάνου σε ηλικία πέντε ετών στο Κονσερβατουάρ Hasselt. Σπούδασε Πιάνο με τον André De Groote στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία των Βρυξελλών, απ’ όπου αποφοίτησε με την υψηλότερη διάκριση. Στη συνέχεια σπούδασε με τον Naum Grubert στην Ολλανδία, στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Χάγης, όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μάστερ με την υψηλότερη διάκριση. Την ίδια εποχή επίσης μετεκπαιδεύτηκε για πέντε χρόνια και στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού με τη Brigitte Engerer, αλλά και στη μουσική δωματίου με τον Ruben Lifschitz. Μελέτησε κατόπιν με το διάσημο Ρώσο πιανίστα Lazar Berman για 5 χρόνια, ο οποίος είχε μια σημαντική επιρροή στη μουσική παιδεία της.  Η Κάτια Βίκμανς έχει κερδίσει πολλά Α΄ Βραβεία τόσο σε εθνικούς όσο και διεθνείς Διαγωνισμούς όπως: ο Διεθνής Διαγωνισμός Ραχμάνινοφφ, ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρόμπερτ Σούμαν και ο Διεθνής Διαγωνισμός Domenico Sarro στην Ιταλία. Έδωσε πολλά ρεσιτάλ σε διεθνούς φήμης αίθουσες σε όλη την Ευρώπη: Muziekcentrum Vredenburg στην Ουτρέχτη (Ολλανδία), Paleis voor Schone Kunsten Bozar στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), Beurs van Berlage στο Άμστερνταμ, Beethovenhalle στη Βόννη (Γερμανία), Merchant’s House στη Γλασκώβη (Αγγλία), Casa da Musica στο Πόρτο (Πορτογαλία), Salle des Charpentiers στο Παρίσι (Γαλλία), Academia Musicale Chigiana στη Σιένα (Ιταλία) κ.α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες διακεκριμένες ορχήστρες στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ευρώπη με διακεκριμένους μαέστρους. Εμφανίστηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Σοπέν, το Φεστιβάλ Μότσαρτ, το Φεστιβάλ des Minimes Midis, το Ρωσικό Φεστιβάλ Πιάνου, το Φεστιβάλ της Φλάνδρας, το Φεστιβάλ της Βαλλονίας, Basilica Concerts, η «Άνοιξη της Χαϊδελβέργης», το Φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος, το Φεστιβάλ Beloeil, το Φεστιβάλ Debussy-Ravel κ.α.

Συνδυάζει μια καριέρα ως πιανίστα και καθηγήτρια. Από το 1994 εργάζεται ως καθηγήτρια στη Βασιλική Ακαδημία των Βρυξελλών. Ήταν επίσης καθηγήτρια στην Ακαδημία Μουσικής της Ουτρέχτης (2006-2010) και στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Zuyd στο Μάαστριχτ (από το 2009). Συχνά προσκαλείται να δώσει Διεθνή Σεμινάρια Πιάνου στο Βέλγιο, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ισλανδία, Σλοβακία, Ολλανδία κ.α. Επίσης  είναι τακτικά μέλος κριτικών επιτροπών σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Κουαρτέτο Εγχόρδων «IL Belpaese» (Σερβία)

Το Κουαρτέτο εγχόρδων "IL Belpaese" ιδρύθηκε το 2011. Τα μέλη του Κουαρτέτου είναι: Arpad Nagy – 1ο Βιολί, Dusan Birac – 2ο Βιολί, Vladimir Saru - Βιόλα και Zeljko Ivovic - Βιολοντσέλο. Το Κουαρτέτο έχει μια επιτυχή και ουσιαστική συνεργασία με το Ιταλικό Πολιτιστικό Κέντρο ''IL Belpaese'' στο Νόβι Σαντ, και παίζει συχνά στις εκδηλώσεις τους. Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών περιόδων 2012-13 και 2013-14 πέτυχαν να πραγματοποιήσουν μια αξιοσημείωτη σειρά συναυλιών παίζοντας τα πιο γνωστά κουαρτέτα των Ντβόρζακ, Μένντελσον, Χάϋντν, Σοστακόβιτς, Μότσαρτ, Μπετόβεν κ.α. Στο τέλος του έτους 2013 παρακολούθησαν ένα σεμινάριο του διάσημου Κουαρτέτου Εγχόρδων Amernet (ΗΠΑ). Όλα τα μέλη του Κουαρτέτου «IL Belpaese» είναι μουσικοί με μεταπτυχιακά Διπλώματα από σπουδαία πανεπιστήμια (όπως η Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ και το Πανεπιστήμιο Μουσικής του Γκρατς) από τις τάξεις των καθηγητών Irine Jashvili, Evgenija Kravceva, Nenad Vrbaski και Tobias Stosiek. Εκτός από τις συναυλίες τους ως Κουαρτέτο, τα μέλη του παίζουν τακτικά στις καλύτερες ορχήστρες της Σερβίας (Σερβικό Εθνικό Θέατρο, Συμφωνική Ορχήστρα Βοϊβοντίνα κ.α.) και επίσης ασχολούνται με το εκπαιδευτικό έργο στα πιο καλά μουσικά σχολεία. Από το έτος 2014 είναι επικεφαλής της Ορχήστρας Δωματίου του Φεστιβάλ Τέχνης του Κότορ στο Μαυροβούνιο.

 

Όλες οι συναυλίες του Φεστιβάλ Ευμέλεια μεταδίδονται παγκοσμίως απευθείας από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.evmelia-festival.org

H αίθουσα συναυλιών θα ανοίγει για το κοινό στις 8 το βράδυ, και την ίδια ώρα θα αρχίζει η ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου.

Μετά την έναρξη της συναυλίας η είσοδος του κοινού στην αίθουσα θα επιτρέπεται μόνον στο διάλειμμα.

 

 

 

 

 

 


Developed by LiquidMinds | Powered by Friktoria.com | Valid XHTML | Valid CSS.